top of page

Mijn verhaal 

De liefde voor koken zit bij mij diep – het is iets dat in de familie zit. Als kind zat ik in de woonkeuken van mijn opa en oma op de boerderij. Mijn oma draaide dan gehaktballetjes voor de soep. Ik zie nog haar lange, slanke vingers die moeiteloze draaiende beweging maken. Het ontroert me dat ik precies haar handen heb. Elke keer dat ik eten maak zie ik haar weer voor me. Het geeft me een warm, heerlijk gevoel van thuiskomen.

Mijn oma stond de hele dag in de keuken. Haar gerechten waren eenvoudig, eerlijk en puur – gemaakt met goede, lokale ingrediënten. Terwijl de familie gepassioneerd debatteerde aan tafel, bracht zij met haar eten altijd de rust terug. Een bord vol aandacht.

Tijdens mijn reizen – vooral rond de Middellandse Zee – herkende ik datzelfde gevoel. Geen poespas, maar pure smaken, vers bereid met lokale ingrediënten en gedeeld met aandacht. Tijd nemen om te eten, tijd nemen voor elkaar. Dat raakte me diep. En het inspireerde me.

Twintig jaar geleden begon ik als hobbykok mee te varen tijdens zeilreizen. Wat begon met de groentesoep van mijn oma, groeide uit tot kleurrijke, wereldse gerechten die ik onderweg had geproefd en op mijn eigen manier samenbracht. Die weekenden op het water, koken voor mensen, verbinden door smaak – ik voelde me intens gelukkig. Mensen zeiden vaak: “Waarom doe je dit niet fulltime? Je straalt helemaal als je dit doet.”

Toch ging ik op maandagochtend steeds terug naar mijn ‘normale’ baan. Ik had een goede carrière, en opgeven voelde te spannend. Maar vanbinnen begon het te wringen. Tien jaar lang vroeg ik me steeds vaker af: waarom doe ik niet waar mijn hart ligt?

Drie jaar geleden overleed mijn schoonmoeder, en ineens vielen alle clichés op hun plek. Het leven is nu. Je leeft maar één keer. En dus heb ik in het voorjaar van 2025 de knoop doorgehakt: ik heb mijn baan opgezegd en ben vol vertrouwen begonnen met Carolina’s Catering.

Terug naar de basis: koken met aandacht, voor mensen zorgen, verwondering brengen met smaken. Alles wat ik in mijn leven heb verzameld – van mijn oma’s handen tot wereldse geuren en kleuren – komt nu samen in wat ik het allerliefste doe.

Ik ben Carolien, het gezicht achter Carolina’s Catering. Ik ben 42 jaar en ik woon in Enkhuizen met mijn man en twee kinderen. Mijn specialiteit is de mediterrane keuken – licht, kleurrijk en vol smaak – aangevuld met inspiratie uit alle windstreken.

 

Reizen is samen met koken mijn grote passie. Ik heb in het buitenland gewoond, veel van de wereld gezien, en overal waar ik kom wil ik nieuwe smaken proeven en lokale tradities ontdekken. Die nieuwsgierigheid zit in alles wat ik doe. Eenmaal thuis breng ik al die indrukken samen in mijn keuken. Zo ontstaan menu’s die verrassend, vernieuwend en verfijnd zijn – gerechten die verhalen vertellen.

 

Wat mijn catering uniek maakt, is de persoonlijke aanpak. Geen standaard menu’s, maar maatwerk – afgestemd op jou, je gasten en de sfeer van het moment. Elk detail telt. Mijn gerechten zijn niet alleen smaakvol, maar ook een lust voor het oog. Alles wordt vers en met aandacht bereid, en dat proef je.

IMG-20250918-WA0021(1)_edited.jpg

Contact

Nieuwsgierig geworden naar de smaken en beleving die ik voor jouw gelegenheid kan creëren? Neem gerust contact met me op — ik denk graag met je mee.

06 1444 1234

bottom of page